Talentovaná Čorovičová o Iuvente: Prichádzam do špičkového klubu

Iuventa Michalovce predstavila tretiu posilu do nadchádzajúcej sezóny. Po krídelníčke Martine Popovcovej z Prešova a pivotke Valérii Dulinovej z Hlohovca získal 12-násobný slovenský majster aj spojku Nadu Čorovičovú.

Najnovšia akvizícia klubu zo srdca Zemplína patrí k najväčším hádzanárskym talentom v Čiernej Hore, čo potvrdzuje aj fakt, že pred dvoma rokmi bola vyhlásená za najlepšiu mladú hádzanárku v tejto balkánskej krajine. Čorovičová pricestuje na Slovensko už v sobotu, takže trénerovi Petrovi Dávidovi bude k dispozícii na úvodnom zraze letnej prípravy, ktorý je na programe v pondelok predpoludním.

Rátajú s ňou do obrany aj útoku

S rodáčkou z mesta Nikšič uzavrel michalovský klub zmluvu na dva roky s opciou. „Nada je klasická krajná spojka. V obrane je využiteľná na pozícii trojky, na ktorej sme v minulej sezóne nemali veľa hráčok, a v útoku od nej očakávame, že nám pomôže so streľbou z väčších vzdialeností. Keďže sme si ju zaviazali na dlhšie obdobie, rátame s ňou, že časom nahradí našu strelkyňu Irynu Kompaniecovú, s ktorou aj tak ešte stále nemôžeme rátať,“ vyjadril sa na margo pravorukej Čiernohorky športový riaditeľ Iuventy Ján Beňadik. Čorovičová presvedčila Zemplínčanov počas niekoľkodňovej skúšky začiatkom tohto roka, počas ktorej ich hneď presvedčila o svojich hádzanárskych schopnostiach. V Iuvente rozšírila enklávu Čiernohoriek, už v minulej sezóne v jej farbách pôsobili Milica Trifunovičová a Marija Radovičová. Ako sme už v stredu informovali, do kádra pribudne ešte jedna pivotka, ktorá takisto nebude chýbať na prvom tréningu prípravy.

Michalovce jej pripomínajú rodné mesto

Devätnásťročná Čorovičová doteraz hrávala iba za klub RK Revalea 2010, ktorý sídli v jej rodnom meste. V uplynulej sezóne v jeho drese nastrieľala 72 gólov v 11 zápasoch. Prešla všetkými mládežníckymi reprezentáciami Čiernej Hory a okrem ocenenia za najlepšiu mladú hádzanárku má vo svojej zbierke aj cenu pre najlepšiu športovkyňu mesta Nikšič. „Počas tých pár dní, čo som bola tu bola na skúške, som zistila, že Iuventa je ozaj špičkový klub. Všetko v ňom funguje na najvyššej a profesionálnej úrovni. To, čo som o ňom už predtým počula, sa do bodky aj naplnilo,“ konštatovala Čorovičová, ktorá sa v prvom rade chce v novom kolektíve a prostredí čo najskôr udomácniť. „Bude to pre mňa premiérové zahraničné angažmán, na ktoré sa veľmi teším. Verím, že sa v Iuvente rýchlo adaptujem a budem sa môcť sústrediť iba na svoju prácu. Budem robiť všetko pre to, aby sa tréner a spoluhráčky vždy na mňa mohli spoľahnúť,“ odhodlane povedala. Nada si pri Laborci zahrala už pred troma rokmi vo farbách Čiernej Hory na európskom šampionáte kadetiek, ktorý hostili práve Michalovce. „Mesto je naozaj krásne, pripomína mi to moje rodisko. Myslím si, že tu budem spokojná, ľudia sú milí a vždy ochotní pomôcť.“

Zdroj: Denník Korzár (text a foto: Róbert Andrejov)